skip to Main Content
testimoni-peter-1

“Vivim amb la por constant de que ens poden detenir simplement a causa de la nostra orientació i la identitat de gènere”

Peter (Sierra Leone)

Peter sabia des de petit que era gai. Li agradaven els nois, sense dubtes. I això, a Sierra Leone, era un problema.

La seva mare, somali amb nacionalitat nord-americana, va començar els tràmits perquè ell també fos ciutadà dels Estats Units, i que per tant tingués una major protecció a nivell de drets. Però, ella va morir sense que això arribés a passar i el pare d’en George el marginava per la seva orientació sexual.

Amb el temps va començar a fer activisme pels drets humans i es va convertir en defensor dels drets del col·lectiu LGBTI del país. Fins i tot, dirigia una associació.

Fins que un diari local va publicar una entrevista a ell que va titular “Jo vaig néixer gai”. L’endemà, dos homes el van assaltar quan anava al seu cotxe i va veure que la violència que havia patit diferents cops, i que tenia normalitzada, arribava a punts extrems. Llavors va decidir que havia de deixar el seu país.

Gràcies a que havia participat a jornades amb la Fundación Triángulo a Madrid, va decidir el seu destí: l’estat espanyol. Va parlar amb l’ambaixada espanyola, va marxar a Ghana mentre feia els tràmits necessaris, i finalment va volar a Madrid.

A la capital espanyola va demanar asil, i el van enviar a un centre d’acollida a Canàries. Després dels sis mesos al centre d’acollida, va viatjar a Barcelona, on tenia contactes i coneixement de l’existència de moltes entitats LGBTI que li van ajudar en els seus primers moments a la ciutat. Anys més tard, encara viu a Barcelona, sense idees de canviar de ciutat per al moment.

ALTRES TESTIMONIS

El dret d’asil i el col·lectiu LGTBI+: el cas de Nicaragua
Persecucions LGTBI+ i integrisme religiós: els casos d’Iran i Colòmbia
Refugiats LGTBI a Espanya: procediments d’asil i processos d’integració
El fenómeno de la interseccionalidad en la identidad de lxs refugiadxs  LGBT+
DESPLAÇAMENT FORÇAT EN PERSONES LGBTI: UNA MIRADA CAP AL  PANORAMA ACTUAL
Back To Top