skip to Main Content
testimoni-ivan-1

“La primera agressió per ser gai va ser quan tenia disset anys”

Ivan, Kazakhstan

L’Ivan va patir per primer cop una agressió homòfoba als disset anys. Just havia acabat l’institut i estava preparant-se pels exàmens de selectivitat. Un grup d’homes desconeguts van començar a pegar-li al cap amb un pal de metall al centre de la seva ciutat. Era l’hora de dinar i havia molta gent al voltant però tothom feia veure que no veia res.

La commoció cerebral que patia era tan forta que havia perdut la capacitat de llegir. La policia va obrir una investigació, però li van intimidar perquè retirés la denúncia. Si no la retirava, tota la ciutat es donaria compte que era gai. Ho va fer.

Dues setmanes després de deixar l’hospital, va rebre una altra pallissa i el van ingressar un altre cop. Llavors va decidir mudar-se a Almaty, la capital del país.

A Almaty, però, la discriminació seguia existint amb molta força. A la feina va tenir incidents homòfobs, dels quals el culpaven a ell, i gairebé no sortia de casa. No participava en cap organització LGBTI per por a desaparèixer, cosa que li passava a persones d’aquests moviments. Tot i així, va rebre una altra pallissa anys després.

Va ser llavors quan va decidir deixar Kazakhstan per anar a viure a algun país on s’acceptés la seva orientació sexual. Va veure que a Espanya la comunitat LGBTI tenia molts drets reconeguts, i com que ja havia estat a València al 2006, es va decidir. Va obtenir un visat turístic i va agafar un avió cap a Barcelona.

No sabia que podia demanar asil. Fins que una dona russa que va conèixer a la Plaça Catalunya li va indicar on era l’oficina de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Amb l’assessorament de l’advocada de CCAR, va demanar la protecció internacional, i va començar a formar els seus arrels a Barcelona.

ALTRES TESTIMONIS

El dret d’asil i el col·lectiu LGTBI+: el cas de Nicaragua
Persecucions LGTBI+ i integrisme religiós: els casos d’Iran i Colòmbia
Refugiats LGTBI a Espanya: procediments d’asil i processos d’integració
El fenómeno de la interseccionalidad en la identidad de lxs refugiadxs  LGBT+
DESPLAÇAMENT FORÇAT EN PERSONES LGBTI: UNA MIRADA CAP AL  PANORAMA ACTUAL
Back To Top