skip to Main Content
testimoni-vadym-1

“Al meu país no hi ha lloc per a gent com jo”

Vadym (Ucraïna)

Vadym és de Jerson, ciutat propera a Crimea. És gai, cosa que ha fet la seva vida molt difícil.

Segons ell, molta població d’Ucraïna conserva la mentalitat homòfoba de l’Unió Soviética. Això fa que sempre hagués de viure la seva sexualitat amb molta discreció i anant amb compte.

Vadym i la seva parella van patir burles i insults i van veure com creixia l’homofòbia després de la revolució de l’anomenat ”Euro-Maidan” i l’esclat del conflicte a l’est del país, al començament del 2014. El discurs era cada cop més homòfob i la violència física més comuna. Segons afirma, “si ets gai o es sospita de la teva orientació sexual, és com si no tinguessis cap dret”. I més en temps de guerra, i en zones de conflicte com la seva ciutat.

Durant aquest temps, van patir abusos i extorsió. Fins i tot de membres de la policia, que els van fer xantatge amb l’excusa que si no els pagaven, els podrien ficar a la presó per la seva orientació sexual. Fins que no van poder més.

Al juny del 2014, aprofitant que el govern espanyol encara donava visats de turisme als ucraïnesos, ell i la seva parella van viatjar a Barcelona, on van demanar asil. Encara que diuen que l’estat espanyol pot no ser el seu lloc ideal per viure, es mostren contents, després d’haver-se pogut casar i de trobar una pau i una protecció impossible d’aconseguir a Ucraïna.

ALTRES TESTIMONIS

La policia em buscava per haver denunciat l’homofòbia per les xarxes socials
Al meu país no hi ha lloc per a gent com jo
Volia ser dona, però veia el que passaven les meves companyes trans
Vivim amb la por constant de que ens poden detenir simplement a causa de la nostra orientació i la identitat de gènere
La primera agressió per ser gai va ser quan tenia disset anys
Back To Top