skip to Main Content
testimoni-maria-1

“Volia ser dona, però veia el que passaven les meves companyes trans”

Maria (Veneçuela)

Maria va néixer a Colòmbia, però va créixer a Veneçuela. Va néixer noi a una família molt pobre. Cosa que va marcar la seva vida.

Tot i que va sentir atracció pels altres nens des de petita, no podia expressar-se amb llibertat. Quan va arribar el moment d’experimentar amb els seus cossos, s’havia d’amagar per a “jugar” amb ells i poder fer-se tocaments. Quan els seus pares es van adonar, la van marginar durant un temps. Fins que, als 14 anys, va marxar de casa seva.

Primer va viure al carrer a Veneçuela. Fins que va marxar a San Andrés, a Colòmbia. Allà va viure una temporada venent productes de manera ambulant. Però la seva situació econòmica també era força complicada allà.

Ella volia marxar a Europa. Però no només per qüestions econòmiques, sinó també perquè veia que qui, com ella (encara ell) pertanyien al col·lectiu LGBTI patien una forta discriminació també a San Andrés. De fet, encara que es sentia dona, no volia donar el pas de mostrar-se públicament com a tal perquè veia tot el que passaven les seves companyes trans.

Després d’un temps en una situació econòmica força complicada, i davant el seu desig de sortir cap a Europa, va acabar sense saber-ho a una xarxa de tràfic de drogues que la va enviar viatjant per països d’Amèrica del Sud i finalment, a Espanya. Quan va arribar a l’aeroport de Barcelona, la Guardia Civil va registrar la seva maleta i va anar a presó, on no va haver de passar més de 6 anys gràcies al seu bon comportament.

A la presó no tot va ser dolent. Finalment va poder fer el seu somni realitat i va començar el seu trànsit cap a dona.

ALTRES TESTIMONIS

17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA
El dret d’asil i el col·lectiu LGTBI+: el cas de Nicaragua
Persecucions LGTBI+ i integrisme religiós: els casos d’Iran i Colòmbia
Refugiats LGTBI a Espanya: procediments d’asil i processos d’integració
El fenómeno de la interseccionalidad en la identidad de lxs refugiadxs  LGBT+
Back To Top