skip to Main Content
testimoni-peter-1

“Vivim amb la por constant de que ens poden detenir simplement a causa de la nostra orientació i la identitat de gènere”

Peter (Sierra Leone)

Peter sabia des de petit que era gai. Li agradaven els nois, sense dubtes. I això, a Sierra Leone, era un problema.

La seva mare, somali amb nacionalitat nord-americana, va començar els tràmits perquè ell també fos ciutadà dels Estats Units, i que per tant tingués una major protecció a nivell de drets. Però, ella va morir sense que això arribés a passar i el pare d’en George el marginava per la seva orientació sexual.

Amb el temps va començar a fer activisme pels drets humans i es va convertir en defensor dels drets del col·lectiu LGBTI del país. Fins i tot, dirigia una associació.

Fins que un diari local va publicar una entrevista a ell que va titular “Jo vaig néixer gai”. L’endemà, dos homes el van assaltar quan anava al seu cotxe i va veure que la violència que havia patit diferents cops, i que tenia normalitzada, arribava a punts extrems. Llavors va decidir que havia de deixar el seu país.

Gràcies a que havia participat a jornades amb la Fundación Triángulo a Madrid, va decidir el seu destí: l’estat espanyol. Va parlar amb l’ambaixada espanyola, va marxar a Ghana mentre feia els tràmits necessaris, i finalment va volar a Madrid.

A la capital espanyola va demanar asil, i el van enviar a un centre d’acollida a Canàries. Després dels sis mesos al centre d’acollida, va viatjar a Barcelona, on tenia contactes i coneixement de l’existència de moltes entitats LGBTI que li van ajudar en els seus primers moments a la ciutat. Anys més tard, encara viu a Barcelona, sense idees de canviar de ciutat per al moment.

ALTRES TESTIMONIS

La policia em buscava per haver denunciat l’homofòbia per les xarxes socials
Al meu país no hi ha lloc per a gent com jo
Volia ser dona, però veia el que passaven les meves companyes trans
Vivim amb la por constant de que ens poden detenir simplement a causa de la nostra orientació i la identitat de gènere
La primera agressió per ser gai va ser quan tenia disset anys
Back To Top