skip to Main Content
testimoni-mahmoud

“La policia em buscava per haver denunciat l’homofòbia per les xarxes socials”

Mahmoud Assy (Egipte)

El Mahmoud va néixer a Egipte. Quan tenia 16 anys va començar a descobrir l’ambient LGTBI del Caire, on vivia. A la vegada, va saber que a Egipte la policia persegueix les persones d’aquest col·lectiu activament.

Mahmoud va entendre també que els membres de més edat del col·lectiu no eren feliços. No podien marxar del país perquè tenien una carrera professional ja consolidada allà, no podien tenir parella ni llibertat en la seva vida afectiva. Sempre li comentaven que havien de fugir per la persecució.

Des de llavors, Mahmoud va posar totes les seves energies en no haver de viure una doble vida. Altres persones del col·lectiu havien arribat a casar-se amb dones per tal de tenir una façana. Llavors, va decidir començar a comentar públicament la seva orientació sexual. ‘Aquesta era situació nova per a la meva família, no sabien què fer’, explica.

El noi va començar a pensar en sortir del país, degut a l’entorn de persecució del col·lectiu i perquè el servei militar a Egipte és obligatori pels homes. El fet de fer el servei militar comporta una revisió mèdica i si es detecta que la persona és LGTBI, llavors se li atorga una targeta identificativa que no li permet treballar, sortir del país ni estudiar. El Mahmoud va pensar que si li passava això, la seva vida es veuria truncada als 19 anys. Llavors, va sentir que havia de marxar.

Però aquesta decisió es va convertir en certesa quan va rebre l’avís que la policia el buscava per haver denunciat l’homofòbia al país per les xarxes socials. Mahmoud va fugir. Va arribar a l’estat espanyol fa un any i amb l’ajuda d’una organització que treballa amb persones LGTBI sol·licitants d’asil va fer la seva petició.

Ara, porta aquí un any a Barcelona, estudia i està feliç.

ALTRES TESTIMONIS

La policia em buscava per haver denunciat l’homofòbia per les xarxes socials
Al meu país no hi ha lloc per a gent com jo
Volia ser dona, però veia el que passaven les meves companyes trans
Vivim amb la por constant de que ens poden detenir simplement a causa de la nostra orientació i la identitat de gènere
La primera agressió per ser gai va ser quan tenia disset anys
Back To Top